Enkla Avtalet-killarna ger tips inför Internet Discovery Day

Killarna ifrån EnklaAvtalet.se kom och höll en dragning om sitt projekt under IDD & Internetdagarnas förmingel på Clarion Stockholm förra veckan. Vi ställde några frågor om deras tankar och funderingar kring detta och självklart fick vi också deras bästa tips för att lyckas med sin pitch på Internet Discovery Day den 11 oktober på Stockholm Waterfront. Med Enkla Avtalet vann de 1.a pris på 24hbc som gick av stapeln i juni. På Internet Discovery Day kommer de att pitcha ännu en gång och vem vet kanske kniper de förstaplatsen där också.

Vad är Enkla avtalet och hur kom ni på idén till det hela?

Med Enkla Avtalet kan du skapa och underteckna avtal i din mobil, surfplatta eller dator på bara minuter. Tjänsten är gratis.

Först väljer du en mall, därefter fyller du i de fält som behövs för mallen, till exempel ditt namn, den andres namn, kontaktuppgifter och vad ni kommit överens om.

– Jag fick idén till Enklaavtalet.se när jag sålde vår släpkärra. Jag la ut annonsen på nätet och hittade snabbt en köpare. Han kom och tittade på släpet och betalade. Men något saknades. Och vi var båda osäkra på hur vi skulle formalisera transaktionen. Det slutade med att vi lite vilset skrev några rader på ett papper och skrev under. Men det ska inte behöva vara så svårt, menar Andreas Massarsch.

Vi som var med och tävlade med EnklaAvtalet.se arbetar till vardags på Underskrift.se som erbjuder webbtjänster för att företag enkelt kunna bygga in e-signeringsfunktionalitet på sina webbplatser eller dokumentflöden. Vi hade lagom till 24hbc lanserat vårt API, och vi tyckte detta var ett kul sätt att själva testa att bygga en fristående tjänst mot API:et.

Vad har ni gjort sen 24hbc?

Det har hänt massor! Vinsten i 24hcb var verkligen en sporre för oss och vi har lagt ganska mycket tid på att vidareutveckla EnklaAvtalet.se under sommaren.
Det första var naturligtvis att stabilisera själva tjänsten, vi fick ta lite genvägar för att komma i mål på 24 timmar.
Vi har även lagt till ett antal nya mallar till tjänsten, dels sådana som är öppna för alla att använda, dels mallar som tagits fram specifikt för vissa företag som vill bygga in EnklaAvtalet.se i sitt flöde.

Vi har även tagit kontakt med ett antal företag och sajter, där vi tror att denna typ av tjänst skulle vara intressant att bygga in. Förhoppningsvis kommer det hända en del spännande där inom kort.

Slutligen, det förmodligen största värdet för oss är att vi kunnat korspollenera våra tjänster.

Vi tagit in stora delar av den funktionalitet som utvecklades på 24hbc i vår huvudtjänst Underskrift.se, framför allt de delar som rör pekskärmsunderskrifter.  Och omvänt så har vi lagt mobilt BankID som signeringsalternativ för EnklaAvtalet.se.

Vad har ni för förväntningar på IDD?

Det är första gången för oss, och det ska bli väldigt kul att vara med och träffa alla andra spännande företag som ställer ut. Men i fokus är naturligtvis att presentera oss och vår lösning. Vi söker en mindre investering och det optimala för oss vore en finansiär som inte enbart tillför pengar utan gärna kan tillföra ett mervärde i form av kontakter eller erfarenhet. Det kanske rentav är en samarbetspartner eller kund snarare än en traditionell investerare. Det som verkar så spännande med just IDD är att det är en stor mix på besökarna.

Vart vill ni vara om 1 år?

E-signering är fortfarande ett relativt okänt begrepp för de allra flesta i Sverige, samtidigt händer det väldigt mycket nu med t.ex. mobilt BankID.
Vi vill med Underskrift.se och EnklaAvtalet.se vara en av de ledande aktörerna på marknaden och drivit på denna utveckling genom att visa på hur man på ett enkelt sätt kan bygga in e-signering på sina webbplatser eller dokumentflöden.

Era tre bästa tips till de som ska pitcha på IDD, vad bör man tänka på?

Svårt att saga, i och med att vi är med från första gången på just IDD, och att detta skiljer sig lite åt från 24hbc.

  1. Fundera på vad just ni vill få ut av IDD – det är inte enbart finansiärer på plats, utan en mycket bredare mix av besökare, såsom tänkbara samarbetspartners eller till och med kunder. Vad är det som är viktigast för just ert företag – det är kanske inte pengar i form av en investering utan en bra referenskund, eller någon samarbetspartner som kan lyfta fram er.
  2. Hiss-pitchen – lite av en klyscha, men det kommer vara mycket folk och ont om tid, så det gäller att förmedla det man vill ha sagt snabbt och på ett tydligt sätt.
  3. Stick ut – på just IDD är förutsättningarna lite annorlunda att presentera. Fundera på vad ni kan göra för att sticka ut i presentationsväg.

Det här inlägget postades i Nyheter 2012. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Enkla Avtalet-killarna ger tips inför Internet Discovery Day

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.