Godkväll! (a.k.a genrepet)


Äntligen är vi på plats! Vi har avnjutit en mycket trevlig teppanyakimiddag med stora mängder eld. I morgon klockan 12.00 slår gong-gongen och alla börjar hacka. Men redan nu smygstartar vi med livesändningen. En sändning som präglades av tekniskt strul och tabbar, men framför allt av många skratt. 😀

Med i soffan denna första sändning är så klart också mannen, myten legenden, Ted Valentin, 24hbc:s grundare och själ! Hör honom berätta om varför han är mer peppad än någonsin.

Med är också Emil Stenström som började här på Hasseludden för 1337 dagar sedan, i januari 2009 då framgångsrika Kundo hackades ihop av honom och tre andra.

– Det är verkligen en speciell känsla här ute. Känns jättekul att vara här igen!

9:35 – A trip down memory lane

Både Ted, Jocke, Emil och Pernilla är veteraner i 24hbc-sammanhang och här delar de med sig av lite minnen från tidigare hack. Hör till exempel om när Karin Adelsköld dansade på bordet klockan fyra på morgonen och om den fantastiska känslan av att dyka ner i Yasuragis bad och höra folk runtomkring prata kod överallt. Och om hur det allra första 24hbc höll på att haverera totalt när nätet ute på hasseludden inte fungerade. Bussar stod redo för att forsla deltagarna in till hotell Clarion i centrala Stockholm, men i sista minuten löste det sig.

”Mer hack till folket”

Mycket har hänt sedan 2009 då första 24hbc anordnades. Då fanns inga hackathon i Sverige, få visste ens vad ett hackathon var. I dag finns det massor, vilket vi så klart tycker är väldigt kul!

Ted: Det händer väldigt mycket, det är nu det börjar riktigt komma igång.

Han lyfter fram gräsrotsgrejer som speciellt kul.

– Det är viktigt att det kommer in nytt folk underifrån. Den största grejen för att få Stockholm att kännas spännande för startups är att det finns en plantskola.

16:40 – TDH kör mingelinslag från båten till Yasuragi

18:15 – ”Små underdogs som kommer hit och ska göra magic shit”

I år har vi två studentlag med på 24hbc. Möt Rebekka Quiorz Wiberg från Hyper Island som är på sitt första hackathon. Med i sändning är också Susanna Berggren (direkt inspringande från badet) som är student på KTH. Båda är här med sina lag

–Vi är små underdogs som kommer hit och ska göra magic shit!, säger Rebekka.

Hör dem berätta om förväntningar inför årets 24hbc. Och hör dem resonera kring det här med att så få tjejer hackar.

32:10 – Veteran-tv

Sändningen avslutas med två belevade herrar, Johan Jörgensen och Mikael Pawlo. Johan Jörgensen investerar i nya Internetföretag och har varit i branschen sedan urminnes tider. Han kommer att vara med under hela hacket för att stödja de hårt arbetande entreprenörerna.

– Jag ska bidra med det som endast åldern kan ge, nämligen erfarenhet till entreprenörer som inte gjort lika många tabbar som jag, försöka få dem att undgå att göra all dem. Hjälpa dom med att pitcha sina idéer.

Mikael Pawlo, också han en räv i Internetsammanhang, driver i dag det framgångsrika spelföretaget Mr Green och bor på Malta.

Vad gör han här egentligen?

– Det är en fantastisk möjlighet att få ett/två dygn att leka lite. Jag är förvånad att inte fler är här! Förutom att det är så väldigt kul och spännande upplevelse så är det det här med att göra det omöjliga –  programmera, lansera, affärsutveckla en tjänst på 24 timmar.

Med de orden säger vi godnatt. Vi syns igen i morgon! Nästa sändning är 10.00 i morgon (måndag).

Det här inlägget postades i Nyheter 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.