Hackers till kaffet


Vi är inne på den femte timmen av hackande här på Hasseludden och det är dags för talkshow nummer tre. Nu blir det en djupdykning i webbutveckling.

Måns Jonasson berättar lite om tjänsten han och Richard Brattlund håller på att jobba fram – You’ve been Tagged – ett konferens/incheckningsspel som kommer att testas skarpt första gången på Internetdagarna i höst.

Ännu smartare än Måns (enligt Jocke) är andra gästen i soffan, Erik Pettersson, som bygger en bostadstjänst som kommer att bli till nytta för alla som söker bostad i Stockholm – Hittebo.se. Hör honom berätta mer om den.

1:15 – Rfid snack

12:40 – Strålande tider för webbutvecklare ahead

Måns: Det kommer att bli en tydligare skiktning mellan grundnivå och hög nivå på utvecklare. Tröskeln för att vara den som skapar byggstenarna har ju inte sjunkit, det är fortfarande komplicerat att bygga från grunden. Det har blivit lättare för folk att börja utveckla, men det finns fortfarande en tydlig hirearki.

Jag tror på strålande tider för webbutvecklare. Den tid när man kunde köpa en tjänst av en konsult och luta sig tillbaks är snart förbi. Snart kommer man behöva ha anställda utvecklare, eller åtminstone ha folk inne på regelbunden basis.

Att lämna in på service vartannat år går inte längre. I dag är allting byggt med tejp och tunna trådar, saker beror på varandra och är beroende av varandra.

14:30 – Tips till nya webbutvecklare

Emil: Tänk väldigt väldigt enkelt och testa det du byggt. Ha väldigt korta cykler.

17:30 – Inslag med TDH som tar tempen på hackarna

22:03 – Ännu mer webbutvecklingssnack med nya gäster

Niklas Derouche och Susanne Jarl presenterar tjänsterna de håller på och bygger just nu, LOL! Security och Kökshjälpen.

Niklas: LOL! Security handlar om att gömma meddelanden öppet genom att gömma information i bilder.  Vi försöker göra det lätt och roligt att se till att ingen utom just den tilltänkta mottagaren kan läsa meddelandet.

28:30 – App eller webb?

34:40 Webbutvecklarnas do’s and don’ts

Susanne är, liksom Emil och Måns var tidigare, inne på att testa snabbt och ofta:

– Testa snabbt om saker och ting flyger. Designa inte en databas och stoppa in massa data i tre timmar innan du testar om det funkar. Det är samma sak med design.

Niklas jobbar en hel del med stora databaser och tipsar alla om att börja spara sin information.

– Utvecklar man webbapplikationer i dag, spara informationen! Ge det ett par veckor, ett år, så har du helt plötsligt massa information. Hitta ett sätt att hantera det, förr eller senare finns det ett värde i informationen.

Nästa sändning är klockan 21.00, då pratar vi öppna data och Jocke har utlovat paraplydrinkar.

Det här inlägget postades i Nyheter 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.