Gomorron Hasseludden – Nu kör vi!


Klockan 10 på måndagsmorgonen startade upptakten för 24hbc med välkomsthälsningar och lyckönskningar från massor av människor (klockan 12.00 börjar själva hackandet). Först ut var Alice Lindahl, hotellchef på Hasseludden.

4:38 – ”Stäng av fildelningen och dropboxen”

Jocke berättar om en tradition på 24hbc.

– Vi har ett nätverksproblem här ute, så är det av tradition. Och traditioner ska man vårda. Därför kör vi lite nätikett.

Hör Jockes uppmaningar till deltagarna här.

8:15 – .SE, stolt arrangör av 24hbc

.SE är arrangör av 24hbc. Första gången de var med var förra året och det är redan klart att de står bakom nästa år igen!

– Det viktiga för oss är att Internet i Sverige utvecklas, och det gör det genom 24hbc, säger projektledare Pernilla Rydmark.

.SE delar också ut ett pris – juryns favorit. I juryn ingår Pernilla, Jocke, Ted Valentin och Erik Borälv från Vinnova. Den tjänst som vinner juryns gunst lämnar Hasseludden 25000 kronor rikare.

16:20 – Coacher på plats

PR- och marknadsföringsproffset Anna Fagerström och Internetentreprenören och investeraren Johan Jörgensen är på plats för att hjälpa teamen att vässa sina pitchar och pusha på affärsutvecklingen.

Ett hett tips inför pitchen i morgon från Anna: Visa att ni brinner för det ni gör och gärna en liten humormässig knorr.

Tips från Johan: Gör stordåd, vi vill se nya saker, saker som ingen gjort förut!

– Men känn ingen press, tillägger Jocke 😉

22:00 – Hälsning från förra årets juryfavoriter – Silar

Jonny Strömberg berättar mer om SilarApp (tjänsten som charmade juryns hjärta förra året) och vad som hänt sen senaste 24hbc. Han avslöjar dessutom vad prispengarna gått till – nämligen stressbollar (som också kastades ut till publiken).

Jonnys tips till deltagarna: Ta chansen att testa lite ny, rolig, teknik. Det är mycket roligare att visa upp något som är kul att titta på!

29:10 TDH snackar WordCamp Sthlm

WordCamp Sthlm anordnas på Internetdagarna Forum 22 oktober. Skriv in det i kalendern. Biljetter släpps till veckan.

30:30 – Sponsrat inslag

Vi har några fantastiska sponsorer som bidrar till att göra 24hbc till vad det är: VINNOVA, Loopia, FPXGleSYS och Kundo. TACK!!

35:10 – Lite praktisk info för deltagarna

Vad händer, när hur och var? Jocke drar praktiska detaljer.

Nästa webbsändning är 11:45. Ses då!

 

Det här inlägget postades i Nyheter 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.