Gong-gongen är slagen – 24HBC är igång

Klockan 12 slog Ted Valentin i gong-gongen och hackandet här på Hasseludden började! I samband med starten körde vi också den andra (något kaotiska) liveshowen där vi diskuterade hur man kan skaffa finansiering till sina projekt. Dessutom var vi med om en världspremiär – Riksdagsrösten lanserades av Guff (Gustaf Josefsson) och Joakim Green. Och missa inte heller för allt i världen Jardenbergs vattenolycka mitt i sändning!

Jocke Jardenberg körde igång den andra talkshowen 11.45

Pernilla Rydmark från .SE satt som Jockes nya sidekick Internetfonden. Berättade om varför .SE är med och sponsrar 24hbc och mer om Internetfonden.

Så skaffar du finansiering till ditt projekt

Första passet handlade om pengar och hur man kan hitta finansiering till sina projekt på olika sätt.

Jocke: Det där med pengar är viktigt. Därför sitter också Erik Borälv från Vinnova och Daniel från FundedByMe som berättade mer om sätt att få finansiering till sina projekt.

Daniel lanserade FundedByMe i mars i år. Sajten handlar om crowdfunding. Ett sätt för idéer som annars inte får genomslag att synas. Redan har en halv miljon kronor samlats in till 143 projekt. 1500 människor har bidragit. Dessa bidrar inte bara med pengar utan också med engagemang och därmed växer skaparnas nätverk.

Ding-dong i gong-gong

Tiden går snabbt när man har roligt. Plötsligt var det 20 sekunder kvar till klockan var 12. Ted Valentin gick upp på scen och tillsammans körde vi nedräkningen.

Riksdagsrösten såg dagens ljus

Ett gästbyte senare så sitter Guff (Gustaf Josefsson) och Joakim Green som i dag lanserar tjänsten Riksdagsrösten i soffan.

Riksdagsrösten är en websida där man kan se tidigare och kommande voteringar i riksdagen och ge sin egen röst i dessa. Baserat på dina röster matchas du upp med riksdagsledamöter som röstar som dig. Inför varje votering kan ledamöterna sedan få rapporter om hur just deras väljare tycker att de skall rösta.

Följ dem på Twitter också: @riksdagsrosten

Nästa sändning: Politiken och geeksen. Inslag om HUR man jobbar – 14.00

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *