Hackers till kaffet – talkshow med nördar och näringsdepartementet

Två timmar in i hacket. Deltagarna har dragit sig tillbaka i sina grupper och jobbar frenetiskt – konsumtionen av kaffe och energidryck är redan skyhög. Och vi kör vidare med talkshow #3 där vi får se ett inslag om hur lagen här på Hasseludden jobbar (4:25), gjort av Petter och TDH. Vi tar ett snack med Sara Modig, från näringsdepartementet och Johanna Pauldin Tillväxtverket. Och vi bjuder in en riktigt  24HBC veteran – Marcus Andersson – som presenterar sig lite närmre (11:12).

Sara Modig, från näringsdepartementet och  Johanna Pauldin från tillväxtverket var först ut som gäster.

Näringsdepartementet håller just nu på att ta fram en nationell innovationsstrategi som är klar om ett år. Dom vill jobba i en öppen process där fler deltar i diskussionen och hjälper till i utformandet av strategin. Vill man läsa mer och delta så kolla in bloggen: www.naringsbloggen.se/innovation eller hashtaggen #snis på Twitter.

Johanna och Tillväxtverket jobbar med att omsätta politikens viljor till praktiska program för finansiering och stöd. Där är nya företag viktiga. Man har bland annat just nu ett program för ungas innovationskraft. De vill också jobba för att bli mer öppna och ha mer deltagande i sina program.

Under sändning efterlyste de båda input, åsikter och deltagande från alla som kan tänkas vara intresserade!

4:25 – Hur hackar man på 24 timmar?

Inslag  om metoden – hur hackar man på 24h? Petter och TDH har vandrat runt bland deltagarna för att ta reda på hur man egentligen lägger upp sina 24 timmar på hacket.

11:12 – Ensamvarg och IT-nomad

IT-nomaden Marcus Andersson mellanlandar på Hasseludden mellan vistelse i Italien och avfärd mot Buenos Aires där ahn ska plugga spanska (och så klart koda lite också)

”Det går faktiskt att få saker gjort”

Marcus var med sist.

Jocke: ”Vad har du tänkt om”

– För det första så bygger jag på ett ramverk denna gången, ska spara lite tid. Och jag har gett mig sjutton på att inte fastna i grejer. Det är lätt hänt på natten när man börjar bli trött.

Jocke: Varför kör du själv?

– Det är enkelt och snabbt, praktiskt i och med att jag reser en del. Jag tycker om att göra hela biten, både backend, frontend och design.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hackers till kaffet – talkshow med nördar och näringsdepartementet

  1. Pingback: Nu är jag sådär trött och lycklig igen #24hbc | jardenberg unedited

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.