Här är bidragen ni röstat vidare till 24hbc

Omröstningen är avslutad och här är de idéer ni röstat fram som era favoriter. Stort grattis till de 44 personer – fördelat på 16 idéer – som valts ut för att hänga med till Hasseludden och 24hbc! Rösterna har verkligen vällt in, vilket vi så klart tycker är roligt. Exakt hur rösterna fördelades mellan de 36 idéerna som var med i omröstningen kan ni se här.

Tack också till alla er andra som lämnat in förslag, men som inte kom med den här gången. Hoppas att vi ses nästa år. 🙂

Här är idéerna som följer med till 24hbc:

Svensexa 2.0
Mikael Falkvidd, David Boman +1
Svensexa 2.0 är en webb- och mobiltjänst med verktyg för att hjälpa till att planera och genomföra en svensexa eller möhippa. Med Svensexa 2.0 kommer ni både kunna hitta roliga event, boka dem och dela upp betalningen mellan deltagare. Med hjälp av kostnadskalkylatorn så blir det enklare att enas om aktiviteter till ett rimligt pris. Under dagen blir det enkelt att hålla koll på både kända och mindre kända deltagare med hjälp av grupp-sms. Slutligen kan ni samla deltagarnas foton (eller länka till foton) för att kunna skapa en ett fotoalbum som minne att överlämna på bröllopet!

Addjective
Daniel Sundström, Staffan Rosenberg, Andreas Fransson, Robin Frank och Walter Naeslund.
Hyper-interactive self-learning immersive and shared social mesh of trust creating tangible and collaborative mobile user experiences expanding into the physical domain.

SnoLooken.se
Mattias Aspelund och Peter Danielsson.
Nytt sätt för bloggar att tjäna pengar! Med Sno Looken kan man själv sätta ihop en webbutiks-plugin med plagg som utgör en liknande look som den i en bild som man publicerat på sin sajt eller blogg.

Skolkollen
Helena Hjertén, Ida Franceen, Per Hjertén.
En tjänst för lärare och fritidspersonal som hjälper till att hålla koll på vilket barn som lämnats på skolan, när de ska hämtas och vem som ska hämta. Denna tjänst är ett alternativ till dagens ”papper och penna” och kommer kunna med stor sannolikhet att vara eftertraktad av personalen på skolan som ju blir mer och mer vana vid datorer, tabloider och smartphones som hjälpmedel i det dagliga arbetet.

emergence|net
Emil Cardell, Mikael Östberg och Cristian Libardo.
The self-organizing intranet out of the box.

Kulipa
Simon Pantzare, Rickard Löfström och Johan Eckerström.
Välj vad du vill ha innan du kommer till fiket. För snabbare köer och mindre kontanter.

SSWCKOLL reborn
Mikael Lindström och Peter Lindström.
Vår idé kommer att vara en eventtjänst med inslag av gamification och e-learning för att göra eventen lite roligare och främja nätverkandet. Där man ska försöka para ihop namn/företag/nick med en bild och då får poäng efter hur många man har rätt på. Konceptet testades på SSWC med en enkel demo på: http://mobilize.se/sswc/ Men nu är det som sagt dags att göra det till en riktig tjänst på 24h, med kopplingar till twitter och facebook för att importera profiler och bilder.

Ett ärligare Sverige
Johan Thorsson, Anders Josefsson, Jens Waern, Erik Fors Andrée, Christian Genne
Varit med om att någon lovat saker den inte håller? Vi tänkte ordna lite av det. Social media sätter press, vår hemsida håller ordning. Lovar.nu.

Aktietips
Jon Gotlin, Magnus Nordlander och Erik Forsell.
Aktietips (arbetsnamn) är en tjänst för dig som vill hinna agera på aktiemarknaden innan en akties upp- eller nergång. Tjänsten är en smsprenumerationstjänst och priset man betalar väljer man själv. Platsen i smskön bestäms av hur mycket man betalar och mellan varje sms sker en liten fördröjning.

Follower.se
David Svensson, Kevin Sjöberg och Andreas Lundahl
Tjänsten bygger på att i realtid kunna få upp aktiva besökare på din sida och kunna välja att följa besökarens väg genom sidan. Se musklick, knapptryckningar och vad som påverkar användarupplevelsen. Du kan dessutom välja att starta en chatt med besökaren för att få och ge kommentarer direkt. Funktionen är ovärderlig vid exempelvis testning av nya funktioner eller för att se hur en kund i en e-handel beter sig.

HittaHjälpen
Johan Pettersson, Christopher Isene, Victoria Wagman.
Ett Blocket för tjänster. Sälj din tid och kunskap, bli eller hitta en assistent för det du behöver få gjort, både på och utanför nätet.

Writers.se
Anders Granström.
Writers.se ska bli den självklara platsen där skribenter kan visa upp sig för potentiella uppdragsgivare (bortse från nuvarande innehåll på hemsidan). Det ska vara gratis och skribenterna & uppdragsgivarna sköter allt själva.

Betapage
Robert Burén.
Betapage.net låter startups snabbt och enkelt få upp en ”betasida” för att samla email (och ev andra uppgifter) från intresserade early adopters. Insamlade personuppgifter kan tankas ned i CSV-fil eller skickas som regelbundna uppdaterings-mejl. Sidan kan samla ihop data från klienten om operativsystem, browser, språkinställningar, geolocation, etc, som sedan kan användas för att välja ut vilka beta-användare som ska bjudas in. Avancerad användning tillåter inloggning för ”privat beta”, hantering av inbjudningar till privat beta, etc, via APIer.

Måttify
Mikael Norling och Oscar Svedberg.
Vi vill göra det enkelt att handla kläder, som sitter som de ska, online. Vår lösning är ett måttjämförings-API som klädbutiker kan använda. Ett enda ställe för konsumenten att ange sina mått, en lättintegrerad lösning för klädbutikerna.

Riksdagstransparens
Gustaf Josefsson.
Vad är poängen med personval om du inte kan följa upp det? Riksdagstransparens använder sig av riksdagen.se:s API så kan du hålla koll på hur olika riksdagsrepresentanter egentligen röstar. Du kan mata in dina egna åsikter i olika frågor och matcha mot ledamöternas historik för att få se vem som röstar som du. Du kan även se kommande voteringar och lämna åsikter som direkt kan skickas till dina utvalda riksdagsledamöter.

invite2eat
Gustaf Hansen, Henrik Rosén, Simon Pantzare och Pontus Wallberg.
Vi vill göra en tjänst som hjälper dig att organisera de bästa middagsbjudningarna! Bjud enkelt in vännerna och rösta tillsammans fram vad som ska ätas, vart och när. Appen ser till att vegetarianer, allergiker och personer med speciella dieter inte glöms bort samtidigt som planeringen kring middagen förenklas.

Sedan tidigare har vår jury (Jocke, Ted, Pernilla, Martin, Erik och Mattias) valt ut 16 idéer. Läs mer om dem här

Over and out!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Här är bidragen ni röstat vidare till 24hbc

 1. Pingback: Vi vann omröstningen till 24hbc! | Mikael Falkvidd

 2. MrX skriver:

  Aktietips, vad är det för typ av tips?

  • Jon Gotlin skriver:

   Det är tips framtagna av professionella aktieanalytiker. Det kan tex vara att man bör köpa aktie X under Y kr. Tipsen är väldigt aktuella så det gäller att agera fort. Därav prissättningen och auktionsförfarandet.

 3. Pingback: Noterat: 2011-10-08 | delta gamma

 4. Pingback: Vi vann omröstningen till 24hbc! | Mikael Falkvidd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *