Idé bortskänkes

När jag började klura på något intressant projekt till 24hbc så ratade jag ett antal idéer, dels för att jag inte trodde jag skulle hinna och dels för att några inte var särskilt bra. Men denna idé tyckte jag egentligen var väldigt bra, bara det att jag inte tror att jag skulle kunna få ihop något av den på 24 h, men någon annan kanske kan.

Idén lyder som följande:
Ibland är man sugen på en resa någonstans, men var resan går är inte det primära. Det är istället datum när man kan åka som är viktigast, och sedan priset. Så mitt förslag är någon form av resesajt där man söker på datum, får en lista sorterad på pris med information om resmålet. Det känns som det borde gå använda de flesta resesajter som ”backend” till denna, alternativt att göra en implementation som man sen säljer.

Vad tror ni om den, kan det vara intressant för någon driftig person att göra någonting av?

Mvh Jimmy Hedman

Men det gäller att tänka snabbt nu – deadline är klockan 12.00.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Idé bortskänkes

 1. Jakob skriver:

  Problemet är att att det då måste göras väldigt många sökningar mot resebyråerna som i sin tur måste göra sökningar mot flygbolagen. Varje sådan sökning mot flygbolagen kostar pengar för resebyråerna. Detta går att komma runt genom att spara de sökningar som ändå görs i en flygprisjämförelsetjänst, och göra din matchning mot dessa.

  Om intresse finns så har vi på resebokningen.se ett api för sådana sparade sökningar. Vi har även ett api med reseguider och bilder till destinationer. Så allt som behöver göras är att sätta ihop ett bra system 🙂
  Jag bjuder gärna på fika till den som är seriöst intresserad av detta och förklarar lite mer utförligt och pedagogiskt hur du ska gå tillväga.

 2. Jimmy Hedman skriver:

  Kolla! Jag var ju bara Google-illiterat! Verkar göra precis det jag ville ha!

 3. Richard skriver:

  http://www.reseguiden.se/ är ju ganska flexibel, den sajten gör väl ungefär det du vill?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *