SilarApp studsar vidare

Nu är det nästan ett halvår sedan jag var på Hasseludden för första gången. Tiden går verkligen fort.

Vi var ett team på tre personer. Rails-utvecklarna Jonas och Ingemar med mig som designer och JavaScript-knåpare. Inför hacket hade vi alla hört mycket om 24HBC men aldrig varit med tidigare.

Vad gjorde vi på 24HBC 2011 och vad hände sedan?

Under eventet byggde vi ett verktyg där vi tog ett nytt grepp på visualisering av realtidsdata (ex. tweets, checkins, emails, RSS, och så vidare). I stället för att använda oss av text, siffror och grafer lade fokus på grafisk harmoni och ljud.

Slutresultatet bestod i bollar som mjukt föll ned från toppen av skärmen, där färg, storlek och ljud symboliserade informationen som bollen innehöll.

Trots en fantastiskt misslyckad pitch gick vi hem med juryns pris och 25 000 kr i utvecklingsbidrag.

Under tiden som förflutit sedan vår vinst har vi både hunnit utveckla en bunt nya plugins, hållit en presentation om tekniken bakom tjänsten, köpa 500 stressbollar, sett Ingemar lämna teamet och sett Mårten ansluta. Vi har dessutom omarbetat vårt koncept från grunden.

Senaste månaden har vi beslutat att låta SilarApp bli en lite bredare och med flexibel tjänst genom bredda utbudet av visualiseringstekniker från endast bollar till praktiskt taget vad som helst. Mer information om detta kommer senare.

Att befinna sig i ”the zone” i 24 timmar

Programmerare/designers pratar ofta om ”the zone”, ett omtyckt och efterstävat mentalt stadie då tiden försvinner och man blir ett med det problem man försöker lösa. Under 24hbc befinner man sig nästan konstant i detta stadie och sällan lyckas man producera så mycket under så kort tid. En fantastisk känsla!

Dock går det inte att skriva om 24hbc utan att hylla den härliga stämning som uppstår när hundra entreprenörer och nördar strosar runt i morgonrock och löser stora som små problem tillsammans.

24HBC var utan tvekan en av förra årets bästa händelser.

/Jonny Strömberg @javve med Jonas Forsberg @himynameisjonas och Mårten Nilsson @martmannen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *