SMSGrupp används av miljoner

På det andra 24hbc i oktober 2009 såg flera intressanta webbtjänster dagens ljus. Några av dem har visat sig vara hållbara affärsidéer. En av dem jag har tittat närmare på är SMSgrupp.

SMSgrupp är en gratistjänst som fixar gruppkommunikation via vanliga SMS. Tjänsten löser problemet med att kunna överföra budskap mellan flera personer på en gång. En grupp av personer får ett telefonnummer och alla svar går till alla medlemmar i gruppen. Det kostar bara som ett SMS och funkar på alla mobiltelefoner. Företaget har fått en del pressutrymme. Nyligen med artikelar i SvD och DI.

Ni kanske minns en omtalad rekryteringskampanj som företaget gjorde förra året. Alla som skickade in en bild på en katt kunde få jobbet. Enligt företagsbloggen var det enbart en fjärdedel som faktiskt skickade in en kattbild.

Jag har mejlat lite med Martin Jacobson som är VD för SMSGrupp, och själv var med på 24hbc. Här är hans kommentarer på hur det går för företaget.

– Nu har folk skickat mer än 50 miljoner SMS! Vi används av Occupy Sthlm, Räddningstjänsten och Jägarna i skogen.

– Vi har fler användare om dagen än Twitter har i månaden.

– Vår närmaste konkurrent blev uppköpt för 85 miljoner dollar i höstas. (Groupme köptes av Skype.)

Betydelsen av deltagandet på 24hbc understyrks av Martin:

– Det var då idén skapades. Konceptet med 24hbc var viktigt för oss, Och utan det hade tjänsten inte startats.

Om utvecklingen av 24hbc tycker Martin:

– Min bild är att man önskar inspirera folk att göra något helt annat än det de gör annars. Att öppna ögonen för vilka möjligheter som finns – både för deltagare och för andra – samt att stödja det nätverksbyggandet och erfarenhetsutbyte som är själva grundstenen för att skapa ett Silicon Valley i Stockholm.

Här kan ni se en film som förklarar SMSGrupp.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.