Projekt 2011

Här är 2011 års deltagare på 24hbc:

Ett ärligare Sverige – Follower.se – Hivegridemergence|net – Betapage – Turneringsappen – Webug – SSWCKOLL reborn – Team skruvdragare – Scrive Petition – BeeperTidsskillnad.nu – Custom NFC Stickers – Schackstegen – Mammaiform.se – Funny Animals – SnoLooken.se – Invite2eat – Skolkollen – HittaHjälpen – PoWorkout Stretch – Startupjobb.se – Writers.se – KillerSupport – Addjective – Riksdagsrösten – AktietipsGiwagawa – WineAndWhere – Svensexa 2.0 – Kulipa – Silartopstori.es

Webbadresser till projekt 2012

Här är listan på webbadresser till de Internettjänster som skapades på 24hbc 2012.
(Mejla Pernilla om ändringar. Vi kompletterar listan efterhand.)

FPX

Vi på FPX Lab gillar 24HBC och hela tanken på att kavla upp ärmarna och faktiskt göra något konkret och avgränsat som avbräck mot tungstyrda EU projekt och komplicerade och urlakande byråkratiska dueller mot rödtejpande drakar. Vi tänkte att om vi gillar´t så gillar våra klustermedlemmar det också. Vi hade fel.

Vi efterlyste två programmerare och vi kommer till 24HBC med en filmvetare ett tidningsbud och en praktikant med en kasse halvbakade idéer och någonstans där hittar man förmodligen en karta också.

Teamet består av Martin Snygg (@martinsnygg), Nils Muhrén (@NilsMuhren) och Viktor Eklöv (@Eklouve)

Codeness (förre detta DevTV)

A niched educating Youtube/Pinterest for entrepreneurs about tech, development, and startup life.

En kurerad videotjänst för entreprenörer, utvecklare, startupmänniskor och andra teknologinyfikna. Konferenser, tutorials, screencasts inom programmering, management, personlig utveckling, venture capital, etc.

Samma modell som Pinterest och Youtube idag. Förövrigt så skall egenproducerat material, samt ett första försök att monetisera video skall till. Projektet ligger på den spännande gränsen mellan education och entertainment.

Ett utkast av siten är halvt fungerande, den saknar dock en massa bitar, som jag hoppas jag kan lägga tid under 24hbc.

Testa betasiten: http://codeness.com/

Team: George André (@codeness , @eangeor )

 

Revolution Hack

A place to access hackathons remotely and to form or join global and interdisciplinary teams around the concept of ”problems worth solving”

http://revolutionhack.com/

Teamet består av Abid Naseem, Carl Bärstad (@carlbarstad) från Sparkling Science.

Flytta.in – Få mig att flytta

Flytta.in – En tjänst där vem som helst kan lägga upp sin bostad och den summa pengar som man kan tänka sig att flytta för.
Tjänsten visar sedan alla bostäder till salu vid rätt pris. Om någon är intresserad av att veta mer om bostaden som är till salu så kopplar tjänsten ihop säljare och köpare.

Teamet består av Mikael Halén (@mickehalen), Emil Kaiser (@emilkaiser), Kalle Nilvér (@kallenilver) och Patrik Söderberg (@patriks) från Booli.se och HittaMäklare.se.

HittaHjälpen

Hittahjälpen.se

Uppdrag (små jobb) för privatpersoner.

Hittahjälpen.se är en samlingspunkt där privatpersoner som har tid och lust kan erbjuda sig som fixare. Du kanske är duktig på att laga cyklar, fixa bilar, trädgårdsskötsel, barnpassning privatundervisning… Lägg till dig på hittahjälpen.se och nå ut till privatpersoner som behöver hjälp med mindre uppdrag!

Vi hjälper dig hitta hjälpen!

 

Teamet!

Johan Pettersson är en dedikerad programmerare, både professionellt i sitt yrke till vardags, och även på fritiden. Johan är inbiten .net:are och har bland annat utvecklat:
senatag.se och restidsgaranti.se

Christopher Isene är fokuserad programmerare med många projekt och uppdrag. Till vardags arbetar Christopher som både servicetekniker och utvecklare. Christopher är känd för mediacreeper.com. Christopher har även varit till stor hjälp vid utvecklingen av senatag.se .

Victoria Wagman, Driven entreprenör och drömmare som vill göra världen till en trevligare plats att leva på! Arbetar idag som programmerare i Stockholm, samt utvecklar anlitafotograf.se där du kan kolla på fotografier från flera fotografer på ett ställe. När du favoritmarkerar en bild kan du sedan se vilken fotograf som har fotograferat bilden. Driver också bunko.se där du fyller i intressen och område och sedan kan träffa nya vänner oavsett kön, ålder, etnicitet, bakgrund o.s.v. 🙂

Writers.se

Writers.se ska bli den självklara platsen där skribenter kan visa upp sig för potentiella uppdragsgivare. Det ska vara gratis och skribenterna & uppdragsgivarna sköter allt själva.

Jag som står bakom Writers heter Anders Granström. Jag har varit egen företagare i snart 5 år och driver bland annat Önskelista.se och är delägare i Blogvertiser.com. På Twitter heter jag @andersgranstrom.

En liten presentation av oss som gör SnoLooken

Här kommer en liten presentation av oss tre som ska jobba med SnoLooken:

Mattias Aspelund är en allsidig utvecklare med bred erfarenhet av all things internet, samt en bakgrund som informationsutvinnande teknisk fysiker. Mattias är givetvis delägare i 49lights som driver Shoppinggatan och Digeshops. På sin fritid tycker Mattias om meditation, programmering och Twitter.

Peter Danielsson är en grym backendutvecklare som nog aldrig blir riktigt nöjd med en SQL-query. Peter har varit professionell pokerspelare och är grym på optimering och artificiell intelligens. ”Det största jag har optimerat var nog lagerhållningen för ett rederi.” Peter är också han delägare i 49lights, och är omåttligt stolt över att ha fått upp Shoppinggatan på topp tre för sökordet Odd Molly i Googles Serp.

Jenny Aspelund är 49lights mastermind och den som ligger bakom 49lights produkter. Jenny registrerade domänen Shoppinggatan redan 2005. ”Då var all e-handel på nätet riktat till tekniskt lagda män. Min vision är att e-handel ska vara minst lika inspirerande, social och rolig som shopping i fysiska butiker.”
Även Jenny är teknisk fysiker, och har ett stort intresse för asien. Pga höstlov kommer Jenny att medverka på #24hbc via Skype.

Tidsskillnad.nu

Tidsskillnad.nu

Tidsskillnad.nu är en tjänst där besökaren enkelt kan se vad klockan är runt om i världen. Genom att välja ett land får de reda på aktuell tidszon samt om det råder sommartid i landet för tillfället. Dessutom går det att välja två platser och se vad tidsskillnaden mellan dessa är. Perfekt när du ska ringa utlandssamtal, planera en resa eller funderar vad klockan är på andra sidan jordklotet.

Tidsskillnad.nu är tänkt som en stödtjänst till Resebokningen.se som är vår sökmotor för flygbiljetter. Vi hoppas nå ut till resesugna besökare för att få branding och trafik. Efter 24hbc är målet att integrera tidsalgoritmerna i flygsöket på resebokningen.se och kanske även släppa dem fria via ett api (hör av dig om du är intresserad!).

Bakom sajten står Dream Builders som drivs av Jakob Naredi (närvarande på 24hbc) och Andreas Bard.

topstori.es

Ever subscribed to the TechCrunch RSS feed? If so, you would know how it feels to be over flooded by news, no matter of relevance. Whilst some sites moderate their content and creates top story feeds, most don’t. By checking for articles their impact on the inter-webs we aim to solve that problem

Vi som står bakom: Markus Pihl, Nils Westerlund

Kulipa

Välj vad du vill ha innan du kommer till fiket. För snabbare köer och mindre kontanter.

Smartphones och NFC låter oss handla på helt nya sätt. Redan i dag kan tekniken användas på universitet genom studentlegen.

Teamet:

  • Simon Pantzare (@simonpantzare). Jobbar till vardags på en eHealth-startup.
  • Rickard ”Säljström” Löfström (@rickardl_). Läser datateknik, inriktning AI.
  • Erik Nilsson. Läser datateknik. Professionell DJ.
  • Johan Eckerström (@jage). Läser teknisk fysik. Ruby-fantast. Kommer tyvärr inte till tävlingen.

Webb: kulipa.se, @KulipaMobile

Sponsorer: Linköpings universitet och InnovationskontorEtt.

Silar

Silar är en audio-topologisk dashboard som visualiserar realtidsdata med hjälp av ljud, färg och kontrast. Tänkt att att användas i miljöer där optiskavläsning av data är begränsad eller för att bygga en spännande ambient bakgrund i offentlig rum.

Projektets webbplats är Silar.se

Vi som står bakom:

Jonny Strömberg @javve & jonnystromberg.se
Designer på Mynewsdesk. Driver egna firman Pose Interactive på fritiden sedan 2004 och har varit med och grundat några startups. Pluggat till civilingenjör inom Interaktion och design vid Umeå universitet. Gillar Photoshop och JavaScript.

Jonas Forsberg @himynameisjonas
Snart…

Ingemar Edsborn @ingmr
Snart…

 

Ett ärligare Sverige

 

Promises are like babies: easy to make, hard to deliver.

Syftet med jaglovar.se är att använda kraften i sociala medier för att hjälpa folk uppnå sina löften.

Ett bra sätt att hålla det man lovar är att göra löftet offentligt. Lova inte bara dig själv att till exempel gå ner i vikt, lova det öppet inför dina vänner. Och var konkret när du lovar: Hur mycket ska du gå ner och till vilket datum? Låt andra hjälpa till att peppa dig och påminna dig. Därför är sociala medier – och lite ordning och reda – ett grymt verktyg för att se till att hålla sina löften. Det lovar vi!

TEAM

Erik Fors-Andrée. Till vardags: VD på Juristjouren med bakgrund som webbstrateg och projektledare. @forsandree | LinkedIn | vd-blogg


Christian Genne. Till vardags: Programmerare och projektledare på Wint med bakgrund inom spelvärlden. LinkedInblogg


Anders Josefsson. Till vardags: IT-ansvarig på Wint med bakgrund som superprogrammerare. @jsfsnLinkedInblogg


Johan Thorsson. Marknadsansvarig på Wint med bakgrund som entreprenör och revisor. @johanthorssonLinkedInblogg


Jens Waern. Till vardags: Designer och utvecklare på Simma Lugnt med bakgrund som delägare till Djungeltrumman. @jenswaernLinkedIn

Follower.se

Follower.se - logotyp

Vi kommer att lansera projektet Follower.se under 24hbc.

Om du driver en webbplats har du säkert funderat på vad alla dina besökare egentligen gör på din sida. Follower.se är en tjänst där du i realtid kan följa aktiva besökare på din sida se deras väg genom din sajt. Se musklick, knapptryckningar och vad som påverkar användarupplevelsen. Du kan dessutom välja att starta en chatt med besökaren för att få och ge kommentarer direkt.

Funktionen är ovärderlig vid exempelvis testning av nya funktioner eller för att se hur en kund i en e-handel beter sig.

Vi som står bakom:

David Svensson
En av grundarna till podcasten Webbradion och ägare till webbutvecklingsfirman Standout AB i Växjö. David kommer att agera projektledare och designansvarig i det här projektet, men det är troligt att han även grottar ner sig i koden när det behövs.

Kevin Sjöberg
Arbetar mestadels med Ruby on Rails-utveckling på Standout. I det här projektet kommer han att dra det tyngsta lasset när det gäller backend-kodningen.

Andreas Lundahl
Frontend-ninja på Standout, han kommer att se till att fånga det som händer i besökarnas webbläsare och skicka vidare det till vår applikation.

Hivegrid

Hivegrid är en Saas-tjänst som simplifierar skapandet, underhållet samt skalbarheten av REST och Ajax APIn.

Vi som står bakom: George André, Karolina André.

emergence|net

Har du någon gång önskat att du hade ett modern och socialt intranät som var format efter hur er organisation ser ut?

Vår tjänst kommer erbjuda ett självorganiserade intranät som du kan få tillgång till genom en knapptryckning.

Vi är ett .net baserat team. Antagligen det ända på 24hbc. Om ni oxå är det kom och häng med oss. 🙂

Emil Cardell – .net utvecklare på Valtech. Lean startup fan boy. Var med senaste 24hbc med Calendify.

Mikael Östberg – .net utvecklare. Grym på CQRS.

Cristian Libardo – .net utvecklare på deck hand. Skaparen av open source cms:et N2.

Tomas Roos – .net utvecklare. FubuMVC entusiast. Kommer kanske vara på plats.

Hela teamet har träffats genom progressive.net mailing listan. Några av Sveriges bästa .net webbutvecklare.

 

Betapage

Betapage.net låter startups snabbt och enkelt få upp en ”betasida” för att samla email (och ev andra uppgifter) från intresserade early adopters. Insamlade personuppgifter kan tankas ned i CSV-fil eller skickas som regelbundna uppdaterings-mejl. Sidan kan samla ihop data från klienten om operativsystem, browser, språkinställningar, geolocation, etc, som sedan kan användas för att välja ut vilka beta-användare som ska bjudas in. Avancerad användning tillåter inloggning för ”privat beta”, hantering av inbjudningar till privat beta, etc, via APIer.

Vi som står bakom: Robert Burén.

TiltApp (”Turneringsappen”)

Det spelas miljontals olika turneringar varje dag, allt ifrån några korta pingismatcher på kontoret till fotboll i korplag och e-sportturneringar distribuerade över hela världen.

TiltApp.com är ett smidigt verktyg för att enkelt arrangera turneringar, hantera spelordning, utslagning, deltävlingar och förstås presentera resultatet snyggt och överskådligt. Turneringar skapas enkelt via TiltApp.com eller via vår iPhoneapplikation.

Till att börja med kommer vi att fokusera på relativt enkla utslagsturneringar men planerar för en mängd andra typer av spelsystem.

Det är vi som står bakom TiltApp:

Björn Lilja: Systemutvecklare som blev säljare som blev fluffig strateg. Medgrundare till Kundo, som startades på 24hbc 2009, där han nu jobbar heltid tillsammans med Emil. Läser galna mänger artiklar om webbtrender och startups varje dag. Kodar gärna Django!

Björn Sållarp: Mannen som förutom att skapa den populära appen Mitt Saldo (Appstore) nyligen även gjort sig känd för att ha gett två svenska banker ett ”ofrivilligt API”. Älskar vällagad mad. Bakom den ödmjuka ytan kräver han perfektion av sin omgivning 😉

Daniel Antell: Teamets extremt drivna generalist med ett gott öga för formgivning. Tar något längre tid än två veckor blir Daniel uttråkad så 24 timmars tidsgräns passar honom utmärkt! Har trots sina ”unga år” hunnit vara VD på konsultbolag.

David Billskog: Till vardags utvecklare på mynewsdesk och ett stort fan av modern och agil systemutveckling, självklart i Rails. David är också en av grundarna till Kundo. David är den första människa vi känner som tillkännagav att hans mål i livet var att bli bäst på ett programmeringsspråk (gissa vilket…) 🙂

Emil Stenström: Länge titulerad en av Sveriges bästa gränssnittsutvecklare jobbar han idag ännu hellre med användbarhet och strategi. Programmerar fortfarande gärna, vanligtvis i Django. Något av en cirkusådra och inte alls oäven jonglör. Även han en av grundarna till Kundo.

Erland Ranvinge: Går den att programmera? Självklart! Kodar C# på Valtech på dagarna men är mer förtjust om det som ska utvecklas är något udda (gärna med hårdvara?).

Hela teamet har vid olika tillfällen jobbat som konsulter på Valtech, och det är så vi känner varandra från början. Vi tycker det ska bli grymt kul att komma igång och träffa er andra! 🙂

Webug

Med Webug kommer du le varje gång kunden mailar ”Knappen ser konstig ut”. Kunden använder nämligen ett formulär som du integrerar direkt i siten med en liten bit javascript. Formuläret samlar in metadata om kundens setup (webbläsare, operativsystem, upplösning), tar en skärmdump direkt i kundens webbläsare och låter kunden markera direkt i skärmdumpen vad som är fel.

http://webugapp.com/

Vi som står bakom: Christoffer Lejdborg, Peter Antonius.

SSWCKOLL reborn

Vår idé kommer att vara en eventtjänst med inslag av gamification och e-learning för att göra eventen lite roligare och främja nätverkandet. Där man ska försöka para ihop namn/företag/nick med en bild och då får poäng efter hur många man har rätt på. Konceptet testades på SSWC med en enkel demo. Men nu är det som sagt dags att göra det till en riktig tjänst på 24h, med kopplingar till Twitter och Facebook för att importera profiler och bilder.

Vi som står bakom:

Mikael Lindström

Mikael Lindström
Jag har varit med på alla 24hbc så det ska bli jättekul att följa med igen. Jag bor i Tyresö med fru och barn och har skapat webbtjänster på friden sedan 2006 (bl.a.  Mobilize.se, Lokalanyheter.se, Löpband.se och Inkomstförsäkringprivat.se). Jobbade tidigare inom mobilbranchen, men har nu bytt och jobbar nu med Google Analytics och sökmarknadsföring på Quisma. Så vill du diskutera SEO, mobiltjänster, sms eller mms, så är det bara fråga på. Jag delar gärna med mig av tips.

Peter Lindström

Peter Lindström
Jag har en bakgrund som entreprenör inom mobilbranschen, där jag drev ett företag som sysslade med Mobilspel och Mobil marknadsföring. Idag arbetar jag som försäljningschef på IT-konsultbolaget Chas
(www.chas.se) där jag får utlopp för min entreprenöriella ådra som
intraprenör. På friden umgås jag med fru och fyra månaders sonen ute i Älta.

Får jag någon tid över (främst när sonen sover) kodar jag gärna på webbprojekt tillsammans med min bror, som jag har skapat sajten Jobblediga.se tillsammans med.

Team Skruvdragare

Det finns jättemycket prylar. Varför inte låna av varandra istället för att köpa nytt hela tiden? Vi vill bygga systemet som gör det möjligt. Det kommer att handla om vänner och Facebook och möjligheten att tillsammans hjälpas åt att minska onödig konsumtion.

Vi som står bakom jobbar alla på Booli.se / Hitta Mäklare.

Anders Kyhlstedt

Till vardags VD på Booli.se. På 24hbc – design och programmeraruppassning.


David Vrensk

Kodar i RoR på Hitta Mäklare och ICE House. Språkbyte på 24hbc.

Emil Kaiser

Pillar JavaScript och projektleder på Booli.se. Gör troligtvis samma sak på 24hbc.

Patrik Söderberg

Databaser och servrar och backend på Booli.se. Nyss hemkommen från Barcelona och hoppas jetlagen har släppt till 24hbc.

Scrive Petitions

Vi som står bakom: Heidi Harman, Mariusz Rak, Gracjan Polak.

Beeper

Beeper används för att snabbt hitta riktning till en annan beeper eller adress. Beeper använder till skillnad från andra liknande verktyg högtalaren i telefonen eller vibratorn för att guida användaren om riktningen. Om man är på väg åt rätt håll piper den mer intensivt än om man är på väg från målet. Detta gör den utmärkt för synskadade och dessutom som vägledning när man är på gående fot. Dessutom slipper man se ut som ett fån när man går med mobilen framför näsan i en främmande stad 🙂

Vi som står bakom: Christian Landgren, Johanna Grahn Gustafsson, Sebastian Nilsson, Ola Wallin, Anders Bornholm.

Socialdekal.se av Popdevelop

”Att koppla ihop verkligheten med Facebook har aldrig varit såhär enkelt”

Företaget Popdevelop från Malmö lanserade idag http://socialdekal.se, ett unikt sätt att knyta reklam inom retail till kampanjer på Facebook. Som butiksägaren kan du på ett enkelt och snabbt sätt skapa och beställa snygga dekaler som kopplas till facebook. Gör det enkelt för dina kunder att ”gilla” ditt företag!

Kunder använder dekalen genom att scanna dess QR-kod eller hålla sin NFC-kompatibla telefon mot dekalen. Kopplat till detta är en tjänst där butiken kan se realtidsstatistik förr varje enskild dekal.

Möjligheten till dynamisk länkning från dekalen till kampanjen gör att man kan förändra kampanjen och erbjudandet när som helst utan byta dekal. Genom att använda industristandarder som QR-koder och NFC-taggar erbjuder vi maximal räckvidd och engagemang samtidigt som sägaren inte behöver vara insatt i tekniken. Kombinationen av NFC och QR-koder erbjuder en perfektlösning i väntan på att NFC har fått fullt genomslag i Sverige.

http://socialdekal.se

Vi som står bakom Johan Gyllenspetz , Joel Larsson, Johan Brissmyr, Sebastian Wallin i Popdevelop

Squashtoppen (tidigare schackstegen)

Jag kommer bygga en webbtjänst som hjälper schack-, squash- och tennisklubbar sköta klubbrankingen på ett enkelt och snyggt sätt. Medlemmar kan själva lägga upp resultat, utmana varandra och se sin ranking förändras baserat på den klassiska elo-formeln (känd från The Social Network).

Att lägga upp en rankinglista kommer att vara gratis, men för en rimlig kostnad kan man skapa en privat lista, lägga in mer än fem matcher/vecka och integrera den på en egen webbplats.

Först ut blir en sajt för squashklubbar på TopSquashLadder.com

Elo formeln

Jag som bygger sidan heter Marcus Andersson och lever till vardags som resande webbutvecklare. Sedan jag lämnade Sverige förra våren har hunnit med att bo i Italien, Malaysia, Thailand, Vietnam och Hongkong. Kom tillbaka till Sverige i somras för att jobba några månader för Göteborgsstartupen Duego, men i slutet av november bär det av till Buenos Aires över vintern. Mer om mig finns på mediascreen.se och mina resplaner finns på travelingswede.com

mammaiform.se

Kom i form med din bebis
Övningar och träningsprogram för att komma i form efter en graviditet och som du kan träna hemma tillsammans med din bebis.
Mammaiform.se är en träningssajt för mammor. Meningen är att inspirera mammor till att komma igång med träningen och att träna anpassade övningar.

Många undrar vilka övningar som är bra att börja med
Det är bra att börja träningen i rätt ände. Mycket händer i kroppen vid en graviditet, det finns hormoner som mjukar upp skelettet och försvagar musklerna kring bäcken och bål – de behöver stärkas.

Bålen och bäckenbottenmusklulaturen behöver byggas upp innan det är dags för mer traditionell träning – som löpning och lagsport och gymträning till exempel. I många bollsporter till exempel är det många snabba start och stopp – där är det lätt att skada sig om man hoppar över den grundläggande efter-graviditet-träningen.

På mammaiform.se får du konkreta träningsprogram med tydliga mål för att stegvis bygga upp kroppens styrka efter graviditet och förlossning.
– Jag har fått många frågor om just mammaträning, nu har jag samlat dem och adderat mina egna erfarenheter efter att själv ha byggt upp kroppen efter två graviditeter. För att helt enkelt skapa en träningssajt för mammor, berättar tränaren och sajtens skapare Caroline Nilsson.

Sajten tar form rent tekniskt med hjälp av Sandra Granberg, som programmerar, designar och gör layout. Hon läser utbildningen Webbutvecklare vid Yrkeshögskolan i Göteborg.

Mammaiform.se är alltså precis som det låter – en mammaträningssajt för alla mammor som önskar att bli starkare, slankare, snyggare.

Vi som står bakom: Caroline Nilsson & Sandra Granberg.

111030 23:54
Hej, hej! Nu har vi checkat in på Yasuragi, ätit en god och trevlig middag och är laddade som tusan. Snart börjar vi forma sajten! /Caroline

Sandra programmerar sajten mammaiform.se

Sandra programmerar sajten mammaiform.se på Yasuragi Hasseludden under 24 HBC.

111031 14:54
Nu har vi valt färger sajten (det blir tjejigt) (och snyggt) och Sandra är i full gång med layout och design. /Caroline

Funny Animals

”Funny Animals” – a game which will make your kids smile! Guess who says ”Moo” and it will dance for you!

And it is now on the Microsoft store – Moo for Kids game on Marketplace – check it out, download and comment!

How to entertain a kid? Give him a good game!

And we have created it during the 24 hours Business Camp – an app for children to play on Windows Phone 7.

Why application for children?

Such application is a perfect toy, a great learning tool. And it is fun for kids!

(mer…)

SnoLooken.se

Nytt sätt för bloggar att tjäna pengar! Med Sno Looken kan man själv sätta ihop en webbutiks-plugin med plagg som utgör en liknande look som den i en bild som man publicerat på sin sajt eller blogg.

Vi som står bakom: Mattias Aspelund, Peter Danielsson och Jenny Aspelund.

 

Invite2Eat

Update 1 november 2011: Du kan nu nå appen på Facebook

Vi vill göra en tjänst som hjälper dig att organisera de bästa middagsbjudningarna! Bjud enkelt in vännerna och rösta tillsammans fram vad som ska ätas, vart och när. Appen ser till att vegetarianer, allergiker och personer med speciella dieter inte glöms bort samtidigt som planeringen kring middagen förenklas.

Vi som står bakom: Gustaf Hansen, Henrik Rosén och Pontus Wallberg.

Skolkollen

En tjänst för lärare och fritidspersonal som hjälper till att hålla koll på vilket barn som lämnats på skolan, när de ska hämtas och vem som ska hämta. Denna tjänst är ett alternativ till dagens ”papper och penna” och kommer kunna med stor sannolikhet att vara eftertraktad av personalen på skolan som ju blir mer och mer vana vid datorer, tabloider och smartphones som hjälpmedel i det dagliga arbetet.

Vi som står bakom: Helena Hjertén, Ida Franceen, Per-Fredrik Plars

Helena:

Ida:

PF:
Utveckare på java plattformen jobbar på Mejsla som är ett litet konsultbolag.

Poworkout Stretch

Poworkout Stretch är en app med färdiga stretchprogram att köra beroende på aktivitet eller behov. Speciellt utarbetade stretchprogram att använda i samband med träning eller på exempelvis kontoret för att förebygga stelhet i kontorsmusklerna. Stretchprogram för specifika idrotter som golf och skidåkning erbjuds också.

Vi som står bakom: Susanne Jarl & Caroline Nilsson.

111031 01:07
Jag försöker förlänga himlen på en bild, den är liksom för kort. I övrigt är bilderna till stretchappen så gott som klara. /Caroline

111031 14:07
2 timmar sedan gong-gongen och Susanne är i full fart med kodandet. Jag har fixat alla stretchprogram och bilder sedan tidigare, bilderna är fotade på Rödlöga i Stockholms skärgård. Fint ställe.

Susanne programmerar PoWorkout Stretch

Susanne programmerar PoWorkout Stretch på Yasuragi Hasseludden.

På tal om fina ställen, Susanne klagar inte på dagens programmerarutsikt! Här på Yasuragi Hasseludden finns finfina, det var nästan svårt att välja plats för dagens kontor.

PoWorkout Stretch

Det råder ingen tvekan om vad Susanne håller på med på 24 hour business camp.

Susanne har dekorerat sin dator på ett väldigt fint vis tycker jag. Sjävförklarande. /Caroline

111101 12:00

Nu är tiden ute och här är resultatet!

Poworkout Stretch kommer snart till App Store!

Poworkout Stretch, Poworkout Trim&Tone samt Poworkout Ball&Band kommer även släppas till Android.

För att få senaste info följ Poworkout på Twitter och gilla Poworkout på facebook eller läs på poworkout.se!

Både Caroline och jag tycker 24hbc var helt fantastiskt trevligt och inspirerande! Tack till alla som gjorde 24hbc möjlig, både arrangörer och deltagare!

/Susanne

Startupjobb.se

Startupjobb.se är en tjänst för startups som vill skaffa sig ett orättvist övertag över i konkurrensen med större företag genom att hjälpas åt med rekrytering. Syftet är också att marknadsföra startups som det bästa karriärvalet oavsett om du är student eller har lång arbetslivserfarenhet.

Vi som står bakom: Martin Källström, Annika Lidne, Tommie Nordholm, Erik Pettersson.

KillerSupport

Vi vill skapa ett grymt kundtjänstsystem som hanterar både epost, SMS och telefonsamtal i ett och samma verktyg. Vi vll genom detta också visa att det på kort tid är möjligt att integrera SMS och telefonsamtal i en applikation.

Vi som står bakom: Pejman Dashtinejad, Johannes walleboom.
Official website: killersupport.me

Addjective

Hyper-interactive self-learning immersive and shared social mesh of trust creating tangible and collaborative mobile user experiences expanding into the physical domain.

Vi som står bakom: Daniel Sundström, Staffan Rosenberg, Andreas Fransson, Robin Frank och Walter Naeslund.

Riksdagsrösten

Riksdagsrösten – din röst i riksdagen.

Riksdagsrösten är en websida där man kan se tidigare och kommande voteringar i riksdagen och ge sin egen röst i dessa. Baserat på dina röster matchas du upp med riksdagsledamöter som röstar som dig. Inför varje votering kan ledamöterna sedan få rapporter om hur just deras väljare tycker att de skall rösta. Du kan också se statistik om hur partier och enskilda ledamöter röstar och hur väl de håller sig till partilinjerna.

Riksdagsrösten gör riksdagen enklare, öppnare och mer interaktiv.

Följ oss på: http://riksdagsrosten.se

Vi som står bakom projektet är  Gustaf Josefsson (@guff_se), Joakim Green (@joakimgreen) och Johan Sandén (@sounden)

Stoxs

Stoxs (Aktietips) är en tjänst för dig som vill hinna agera på aktiemarknaden innan en akties upp- eller nergång. Tjänsten är en smsprenumerationstjänst och priset man betalar väljer man själv. Platsen i smskön bestäms av hur mycket man betalar och mellan varje sms sker en liten fördröjning.

Vi som står bakom: Jon Gotlin, Magnus Nordlander och Erik Forsell.

Giwagawa

Glöm det där med att smussla fram ett kvitto för varubyte eller att ”glömma” presenten när du inte hann eller kom på något bra… Nu finns snart Giwagawa: din bästa vän när du ska ge bort en present – oavsett deadline, budget, person eller situation!

Så, hur funkar det? Gå in på giwagawa.com och välj till vilket tillfälle du vill ha presentförslag. Förfina resultat kan du göra m h a tidsaspekten, budget, kön och ålder. Självklart kommer du också i förlängningen också kunna välja t ex välgörenhet som parameter (du får då enbart välgörenhetsrelaterade presentförslag).

Giwagawa kommer utvecklas i två steg; som sajt och sedan smartphone-app. Under 24hbc kommer vi fokusera på att få kärntjänsten (sök och databas) att fungera, i förlängningen tillkommer bl a blogg, påminnelsefunktion, platsbaserade tjänster, ”bumpa”/skicka en idé till vän etc.

Självklart ser vi gärna att affiliates kan köpa in sig i kategorier, dock ska varje förslag aldrig helt ägas av en extern partner då vi vill bibehålla oberoende ställning gentemot våra användare.

Vi som står bakom är Ulrika Schreil och Jessica Björkäng. Till vardags jobbar vi på olika platser, tillsammans är vi en kreativ kombo som brinner för digital affärsutveckling och roliga lösningar.

Ulrika är webbstrateg på Cloud Nine. Hon har arbetat med digitala medier sedan 1999 som bland annat formgivare, producent och strateg. Ulrika har jobbat med de flesta typer av uppdrag inom digital kommunikation; från globala kampanjer för adidas International till svenska kampanjer för ICA, Com Hem, Svenska Spel/Lotto, Markslöjd, Skanska m fl. Gillar särskilt varumärkesvård/-utveckling inom digitala medier, digital affärsutveckling och Doctor Who.

Jessica är datavetare som arbetat som programmerare och projektledare sedan 2000. Började blogga 2003 och var med och startade bokhora.se (vinnare av Aftonbladets Stora Bloggpris Nöje & Kultur 2008, på Internet Worlds Topp 100-lista 2008, vinnare av Forma Books Blog Award 2011 och finalist i Nationalencyklopedins Kunskapspriset 2011) där hon bloggar och är tekniskt ansvarig. Driver sedan fyra år tillbaka det egna bolaget The Difference Engine AB  (http://tdec.se) som främst fokuserar på Open Source-utveckling.

 

 

WineAndWhere.com

WineAndWhere är en tjänst för att skapa ett ”geografiskt register” över de viner man druckit för att enkelt kunna leta fram de viner man tyckt om. Idén bygger på att man ofta kommer ihåg var man drack det där goda vinet, men sällan vad det hette.

Målet är att under de 24 timmarna få till en Android-app samt en site där användare an logga in och titta på sina bilder.

Vi som står bakom: Mikael Trieb.

Presentation:

Mikael Trieb

Till vardags  jobbar jag på Ericsson med utveckling av LTE (4G), då är det multi-core och kodning i C som gäller. Vi sidan om, är mobila tjänster och husautomation ett stort intresse. Även positionering (utomhus och inomhus!)  är projekt som jag ägnar tid åt. Framöver kommer ett öppet API för positionering utan GPS.

 

 

Svensexa 2.0

Svensexa & Möhippa

Svensexa 2.0 är en webb- och mobiltjänst med verktyg för att hjälpa till att planera och genomföra en svensexa eller möhippa. Inför svensexan eller möhippan får du hjälp att bjuda in deltagare och bestämma datum. Kostnadskalkylatorn gör det enkelt att enas om aktiviteter till ett rimligt pris. Under dagen blir det enkelt att hålla koll på både kända och mindre kända deltagare med hjälp av grupp-sms och en utskrivbar kontaktlista. Slutligen kan du samla deltagarnas foton (eller länka till foton) för att kunna skapa ett fotoalbum som minne att överlämna på bröllopet!

Vi som står bakom: Mikael Falkvidd, David Boman, Pontus Carlsson