LOL! Security

 

När du inte ger katten i säkerheten.

Vi fick idén genom den arabiska våren. När du kallar till möte i en totalitär stat så vill du inte göra det genom publika meddelanden på Facebook eller Twitter. Gör du så kan du råka väldigt illa ut. Istället vill du meddela tid och mötesplats på ett sätt som är så hemligt som möjligt. Du vill helst inte ens maila dina vänner, då myndigheterna, även om de inte skulle kunna läsa ditt meddelande, kan se att du skickar det till vissa subversiva element, vilket kan vara illa nog. Sociogram är otrevliga saker i totalitära stater. Samma problem kan vissa tonåringar med jobbiga föräldrar sägas ha.

Det var i Tunisien den arabiska våren började.

Det var i tunisien den arabiska våren började.

LOL! Security kombinerar klassisk kryptering som baseras på föridentifierade digitala nycklar, kända för parterna som gärna utbyts muntligen, med den senaste tekniken för steganografi. Krypteringen är krångligare och mer omständig än exempelvis PGP och bygger på variation i nycklarna samt muntligt eller icke-digitalt nyckelutbyte, men i gengäld får användaren betydligt högre säkerhet. Alla meddelanden publiceras dessutom exempelvis i form av lolcats, därav projektets namn. Du behöver sålunda inte skicka mail med dina meddelanden, utan mottagaren behöver bara veta att det finns en skön bild på en katt som leker med ett garnnystan på en visst Instagram-konto, en Facebook-sida eller en Tumblr för att kunna hämta meddelandet och dekryptera det. Det blir inga sociogram och begränsat med spår. Krypteringen är AES, 256 bitar.

Den här bilden är 320 x 213 pixlar och gömmer ett meddelande om 20000 tecken.

Den här bilden är 320 x 213 pixlar och gömmer ett meddelande om 20000 tecken.

Om vårt system inte blir totalförbjudet här och var så har vi misslyckats.

Inte terrorism - frihet att kommunicera.

Vi har skrivit ett manifest kring vår tjänst och hur vi ser på personlig integritet och skillnaden mellan en frihetskämpe och en terrorist. Vi tror vår tjänst kan vara intressant för den förre, men inte den senare.

The Secret Life of American (och andra) Teenagers. Bör få vara hemligt. Faktiskt.

Tjänsten är live under lolsecurity.se. Där kan du testköra tjänsten i full skala men begränsad till fyra LOLcat-bilder. Du kan också fritt läsa vilken bild som helst som tjänsten har krypterat. Affärsmodellen är att det finns en desktop-version till salu för 9 euro plus moms. Sedan finns det en iOS-version också för 2 euro. Alla gjorda på #24hbc under väldigt intensivt kodande som dock gav utrymme för rödvinsdrickande och cigarr-rökande. Man skall alltid fira små segrar. Det vi hade störst problem med var nog faktiskt våra servrar och att skapa Paypal-knappar .-)

Så här nöjd är man när man har säker kommunikation.

Teamet: Mikael Pawlo, Niklas Derouche. Pawlo återfinns dagligen på Mr Green på Malta medan Derouche återfinns på Dspanel.

Vi är för övrigt hundmänniskor.

För den som gillar cyniska, misantropiska (om det ordet existerar) och tvärsäkra betraktelser över sakernas tillstånd och de eviga frågorna finns vi på twitter som @mpawlo och @nikder.

Se även vad Joakim Jardenberg skriver om LOL!Security.

Det här inlägget postades i 2012 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till LOL! Security

  1. Pingback: Hackers till kaffet | 24 Hour Business Camp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.