Matloopen.se – vad ska vi äta till middag?

Matloopen slumpar fram en veckomatsedel av de recept du älskar att laga – och hjälper dig med inköpslistorna. Perfekt för småbarnsföräldrar. Version 1 utvecklas under 24HBC 2012.

Följande är live efter 24 Hour Business Camp

Vi hann inte riktigt så långt som vi hade hoppats. Men följande är uppe och fungerar på webbplatsen www.matloopen.se

  • Slumpa fram ett middagsrecept med ingredienser och instruktioner för tillagning. Fungerar både i mobil och dator. Vi kommer att lägga in fler recept. I dagsläget är det bara fyra (men alla är sådana jag lagar själv ofta, så testa dem gärna!).
  • Anmäl e-postadress för att hålla dig uppdaterad. Du kan även följa oss på Facebook, Twitter och Pinterest.

Vi är jätteglada för feedback, pepp och visat intresse; muntligt, via mejl och sociala medier. Det sporrar oss att fortsätta utveckla den här tjänsten, så Keep it up!

Följande funktioner utvecklar vi nu:

  1. Lägg in era favoriträtter: De flesta hushåll har ett antal rätter som växlar mellan veckorna. Här tror vi på kvalitet före kvantitet (en undersökning säger att medelsvensson växlar mellan 13 rätter). Ibland lägger man till ett nytt recept tack vare tips och inspiration från vänner, matprogram, tidningar, kokböcker eller genom att söka i recepttjänster. Vi har mycket av tänk och funktionalitet färdigt, men vi hann inte få det implementerat och live på sajten under 24HBC. När den funktionen är på plats kan du själv lägga in dina bästa recept, vilket är grunden för tjänsten.
  2. Matsedeln: Utifrån era recept får du hjälp att skapa en varierad veckomatsedel. Byt ut fisk mot kött på måndagen, stryk middagen helt när grannen bjuder över er på onsdagen och öka antalet som ska äta när ni får gäster på fredagen. Matsedlarna sparas så att du kan ”loopa” dem i framtiden.
  3. Handlingslistan: Utifrån er middagsplanering skapas sedan en handlingslista med råvaror och hur mycket som behövs. Stryk det ni redan har hemma och lägg till annat som behövs. Listan är sorterad utifrån avdelningar, för att göra det lätt att hitta i butiken. Listan kan antingen öppnas i smartphone, delas via e-post eller skrivas ut och tas med till butiken.

I förlängningen har vi tankar om att lägga till koppling till sociala medier, matbutiker och matkassar. Men vi tror att med ovanstående grundfunktioner på plats kommer det finnas god hjälp för alla som vill spara tid och pengar, slänga mindre råvaror samt på ett enkelt sätt skapa variation och äta hälsosamt tack vare 15 minuter planering.

Har du tankar och idéer?

Välkommen att höra av dig till oss! Under lagbilden finns våra kontaktuppgifter

Team

matloopen-lagbild-24hbc-2012

Fredrik Lyreskog (@lyreskog, wolber.se), Peter Svenonius (@petersvenonius, looa.se), Martin Sundvall (martinsundvall.se)

www.matloopen.se | Twitter: @matloopen | Facebook: Matloopen | intresse@matloopen.se

Det här inlägget postades i 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.